Thursday, May 18, 2017

Den första tröskeln

I förmiddags ringde telefonen igen. Fast den här gången var det inte från folktandvården. Det var en rekryterare som ringde för en första kort avstämning över telefon angående ett jobb jag sökt. Över den först tröskeln således, vidare från det allra första urvalet. Kul! Återstår om det blir mer än så. Jag hoppas det, men i ärlighetens namn tror jag inte det. Känner väl att jag nog kanske inte riktigt gjorde så gott intryck som jag kan och som jag borde. Skulle kunnat ha svarat bättre på flera frågor. De är lite luriga på det sättet den där typen av telefonare. De kommer lite överraskande och man hinner inte riktigt förbereda sig. Att bara sådär beskriva sig själv eller argumentera för varför man är rätt person för en tjänst, det är svårt. Sedan kommer man på sjukt smarta och bra och genomtänkta svar efteråt. Just det sistnämnda är nästan lite frustrerande, att man vet exakt vad man borde ha sagt men inte kommer på det förrän efteråt.
Jaja, det återstår väl att se hur det går. Kanske är jag bara överdrivet självkritisk och gjorde bättre ifrån mig än vad jag själv kände i efterhand. Jag hoppas att det går vägen för det är ett jobb jag väldigt väldigt väldigt gärna vill ha, men utgångstipset är nog ändå att det trillar inte ett "vi har gått vidare med andra kandidater"-mail vad det lider. Måste nog lära mig att fundera igenom svaren på de där frågorna redan när jag skickar in ansökan så jag är förberedd även om samtalet kommer lite överraskande. Visserligen är jag bättre live än över telefon, men eftersom en första kort avstämning/intervju nästan alltid sker över telefon behöver jag nog förbättra mig där. Eller i alla fall ha någon sorts standardsvar att ta till om jag inte kommer på något bra. (sedan behöver jag generellt bli bättra på att sälja mig själv, jag är lite för blygsam för att vara helt bekväm med att framhäva mig själv och mina fördelar, men det är en annan historia).

Dagen i övrigt? En läseftermiddag på balkongen. Skönt men blåsigt. I går vann jag 20 spänn lotto. Första gången någonsin jag vunnit något alls på lotto. Det firade jag med att äta en glass medan jag satt på balkongen. Den var god.

Åh jösses, drog jag  verkligen en referens till Thor Modéens Stomatol-reklamer från 30-talet under telefonsamtalet? Smidigt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home