Tuesday, October 31, 2017

X

Beställde en ny telefon i dag. Efter att ha funderat fram och tillbaka blev det till sist en iPhone X ändå. Kunde inte riktigt motstå den. Dock dröjer det ett tag innan jag får den. Början av december är sagt, men det datumet är preliminärt så det kan mycket väl bli senare än så. Det spelar ju dock inte jättestor roll utan det blir när det blir helt enkelt. Får dock erkänna att jag hade mycket svårt att bestämma mig för färg. Till sist blev det den rymdgrå, men jag kan inte riktigt motivera varför. Det bara blev det helt enkelt. Hade jag köpt den i butik eller telefon hade jag nog frågat vilken av färgerna som var populärast och sedan köpt den de sålt minst av. Fast eftersom jag beställde via hemsidan kunde jag ju inte riktigt göra det. Hur som helst ska jag nog ringa Telia ändå här under veckan. Behöver kolla lite hur det ser ut med uppsägning av mitt nuvarande abonnemang och så. Kan ju vara bra att veta vad som gäller med uppsägningstider och så vidare så jag inte blir sittande och får betala för två abonnemang i flera månader.

Direkt efter att jag klickat iväg beställningen fick jag självklart en smula dåligt samvete över  konsumerandet. Jag har ju ändå en telefon som även om den har några år på nacken, har börjat käka batteri som katten Gustaf äter lasagne och börjar få slut på lagringsutrymme likväl fungerar. Förstår om många tycker det låter löjligt att tänka så, särskilt de som helt ansvarslöst byter telefon varje år eller oftare. Men jag är klart oroad över klimat och hållbarhet, och vår konsumtionskultur är ju ett stort jävla problem det avseendet. Så jag känner mig exalterad över den nya telefonen, men inte utan ett stråk av klimatångest.
Fast det är klart, byter jag telefon med 5-6 års mellanrum är det kanske ändå lite okej. De stora syndarna är ju trots allt de som uppgraderar telefoner, datorer, tv-apparater, högtalare och allt vad det kan vara så fort det kommer en ny modell. Jag har trots allt inte skaffat någon ny teknikpryl sedan slowcookern sommaren 2015. Det säger jag inte för att verka duktig eller få det att framstå som att jag har något till godo, utan det är bara ett konstaterande. Det är helt enkelt väldigt sällan jag köper något jag inte behöver, särskilt inom området hemelektronik. Då kanske man kan kosta på sig en ny telefon var femte eller sjätte år.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home