Tuesday, May 29, 2018

Ännu lysande

Såg precis som planerat om Flickan från tredje raden när den gick på tv i eftermiddags. Lika bra som alltid. Hasse Ekman är (var om vi ska vara noga) en mästare. Inte minst på kvick och elegant dialog. Få svenska filmer uppvisar lika rapp och slagfärdig dialog som de där Hasse Ekman hållit i pennan. Ta exempelvis bara scenen i Lilla Märta kommer tillbaka där Stig Järrel fullkomligt kollrar bort Gunnar Björnstrands kapten som kommer för att inspektera den förläggning som vid tillfället är tom. Ett mer än utmärkt samspel mellan Hasse Ekmans ekvilibristiskt slagfärdiga manus och Stig Järrels magnifika timing och komiska leverans.

Nåväl, efter filmen knallade jag iväg till farmor för att gratulera henne på födelsedagen. Lite smörgåstårta, lite fika, tämligen stillsamt.
Hade sedan lite grejer jag hade tänkt få gjort under kvällen men på grund av det sanslöst varma vädret kom jag mig inte för med något annat än att sätta mig på balkongen och läsa. Hade det inte varit för att klockan ringer tidigt imorgon hade jag nog suttit kvar där än.
Det går verkligen inte att neka till att det är en skön kväll, ljumna kvällar är ju ganska ljuvliga, men om vädret under maj ger en hint om hur resten av sommaren kommer arta sig kommer det bli en tung sommar för oss som inte älskar orimlig värme. Minns ännu sommaren 2014. Det var hemskt. Gick ju knappt att andas under stora delar av juli och augusti. Galet mycket åska dessutom. Även det en nackdel med för mycket värme. Lagom mycket värme ska det vara. Ska det vara orimligt ser jag hellre att det är orimligt kallt än orimligt varmt, för kyla kan man skydda sig ifrån men värmen kommer man inte undan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home