Wednesday, November 20, 2019

Vinnare!

Bofors - Södertälje 7-3 (1-1, 0-1, 6-1)

1-2 efter två perioder, och faktiskt rätt risigt spel under stora delar. Tredje började, BIK tryckte på gasen och tre minuter senare stod det 4-2 på tavlan. SSK fick ett billigt fem mot tre och fick in 4-3, då kändes det som att det kunde bli nerv i matchen. Någon minut senare stod det 5-3, ytterligare sådär 20 sekunder senare 6-3 och innan det var slut hade sjuan kommit av bara farten. 6-1 i sista perioden. Det är ju lätt sjuka siffror. Det är ju ett resultat man vore nöjd med sett över en hel match. När vi får spelet att stämma är vi bra.

Storsegern till trots ska sägas att vi under stora delar av matchen inte riktigt kom upp i nivå. Det som räddade oss ikväll var den synnerligen utmärkta sistaperioden. Där fick vi spelet att stämma mycket bättre, och då kom också utdelningen. Vore dock önskvärt att pricka den nivån över 60 minuter när vi ska ta oss an topplag framöver.

Inte bra att Roos blev skadad. Hoppas verkligen att det inte var något allvarligt och att han är redo igen redan till nästa match. Vi är redan tunna på backsidan på grund av skador, och att tappa honom också vore inte bra. Särskilt som vi nu går in i en period där vi möter alla tre av de övriga topp fyra-lagen ganska tätt. Då vill man ju kunna mönstra så komplett lag som möjligt, och att bara ha fem ordinarie backar att tillgå i de matcherna hade känts väldigt sisådär.
För övrigt väldigt konstigt att den händelsen inte renderade utvisning på SSK:aren. Det var visserligen oavsiktligt, men avsikt eller ej sparkade han otvivelaktigt undan foten på Roos och då ska det ju vara utvisning. När man såg repriserna kändes det som en solklar tvåa. Slår du undan skridskorna för någon eller råkar dra upp klubban i någons ansikte blir du utvisad hur mycket olyckshändelse det än är, det borde vara samma som gäller i det här fallet. Blir spännande att se om det nämns i domarkommentaren efter matchen.

Nåväl, härliga tre poäng in på kontot. Och sju mål framåt vilket ju befäster positionen som ligans målgladaste lag. Härligt!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home