Wednesday, August 24, 2022

Tillskott i kassan

Var uppe på mynthandeln i förmiddags, faktiskt så tidigt i förmiddags att man nog hade kunnat kalla det i morse, vad nu just den exakta tidpunkten spelar för roll. Sålde mynten vi hittade uppe hos farmor. Lite drygt 900 spänn landade det på, rakt ner i fickan. Inte illa för något man vid första anblick kunde tro var skrot. Så skulle du av någon anledning komma över några mynt, kolla upp vad det är om det går att sälja. Svenska kronor (och en del ören) innehöll silver ända fram till 1968, vissa av dem rentav ganska mycket. Kan man få en slant för dem är det ju roligare än om de ligger och samlar damm, eller kastas. Hade jag inte fått för mig att jag skulle kolla vad det var för mynt är det inte omöjligt att de hade åkt med som skräp när vi höll på och röjde. Himla glad att jag fick det infallet. Ska använda pengarna till att rama in ett par bilder min farfar målat tänkte jag. Om jag bara kommer mig för.

Var på hockey ikväll. BIK:s andra träningsmatch för säsongen. Norska Stjernen stod för motståndet. Var väl ingen höjdare direkt. Trist med förlust såklart, och visst bjöd BIK på ett par horribla misstag i defensiven men försäsong är försäsong och det är svårt att bli särskilt engagerad. Bättre att göra misstag och att förlora nu än när det verkligen gäller något.

Blev lite småtrött när jag hade tvättat och det visade sig att torktumlaren inte fungerade. Blev till att torka även lakan och handdukar i torkrummet istället. Så det tog en jäkla tid att få allt torrt, särskilt som fläkten i torkrummet har en tendens att under soliga och varma dagar som denna mest blåsa kalluft. Tumlaren ska hur som helst vara felanmäld nu, så förhoppningsvis funkar den nästa gång jag ska tvätta.

Bara fyra månader kvar till julafton!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home