Wednesday, December 21, 2022

Börjar bli urplockat

Gjorde lite julgodis i eftermiddags. Tror att det blev bra. Mandelmassa, pusnch och choklad, vad kan gå fel? Fast lyckades såklart inte i år heller med tempereringen av chokladen så att de blev sådär härligt blanka, men det hade ju mest varit en bonus om jag gjort det.

Annars promenerade jag ner en sväng till stan med gårdagens Flashback Forever i lurarna. Och jodå, råkade slinka med några julöl till tillbaka. Var en sort jag upptäckte att jag bara har en av som jag tänkte jag skulle köpa någon till av. Fast just den sorten var såklart tillfälligt slut på hyllan. Men men, det går nog ändå. Är ju inte direkt så det saknas julöl i kylen. Snarare tvärtom. Skulle behöva dricka ur några så jag får lite bättre med plats i kylen. Nu har jag dock handlat de sista före jul. Sedan kan det väl hända att det åker med någon längre fram också så länge det finns kvar i butiken, men jag kommer inte gå dit något mer före jul. Märktes annars på hyllorna att jul börjar närma sig. Ett gäng sorter de haft förut som inte fanns kvar, och lite urplockat på en del andra. Gissar att det kommer vara ännu mer urplockat när de stänger på fredag. Men då är det ju bra att ha köpt på sig ett litet förråd så man inte behöver ge sig ut och jaga i sista minuten. Är ju lite det som varit tanken med att jag köpt på mig lite undan för undan sedan julölen kom i november. Det och att jag ska ha så det räcker betydligt längre än bara över jul.

Sjukt ändå att det är så nära jul. Har nog inte riktigt greppat det än. Är nog lite för att jag blev förkyld förra veckan. Då blev det inte riktigt att man kunde mysa in sig i den där julkänslan som man kanske gjort annars. Plus att jag inte kommit mig för att åtgärda draget i fönstret så jag kan ha ljusen där tända. Det brukar jag ju ha lite titt som tätt såhär års annars.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home