Sunday, August 06, 2023

Avklarad omtittning

Bestämde mig lite halvspontant för att gå ner på puben en sväng igår. Övervägde helt kort om jag skulle göra det idag istället, men kom fram till att eftersom jag måste kickstarta jobbet på måndag var det dumt att chansa ifall det skulle blivit påfallande sent så man fortfarande skulle vara seg på måndag. Det blev hur som helst en trevlig kväll. Sprang på en bekant jag satt och tjötade med ett tag och sådär.

Idag har det varit lugnt. Kollat på lite film och sådär. Gick i mål med omtittningen av Killinggängets produktion (ännu ett avklarat semesterprojekt således). Pappas lilla tjockis-avsnittet av Fyra nyanser av brunt är ännu nästan 20 år senare fullkomligt lysande. Så välskrivet och välspelat och mångbottnat. Skulle man lägga det intill första avsnittet av I manegen hade det varit svårt att tro att det var samma grupp, och att det inte var mer än 11-12 år emellan. Med det inte sagt att I manegen inte är bra, för det är det, men de är bara så otroligt olika. Att det nu gått närapå dubbel så lång tid sedan Fyra nyanser gjordes som det var mellan I manegen och Fyra nyanser är närapå sinnessjukt.

Jävligt synd dock att Gunnar Rehlin-filmen inte finns att se någonstans. Den skulle jag väldigt, väldigt gärna se om. Och för att omtittningen verkligen skulle bli komplett hade det ju varit trevligt om scenshowen från Grand hade funnits på play också. Men men, man får väl hålla till godo med det som finns tillgängligt. Det är ju inte så hemskt längesedan play överhuvudtaget inte fanns.

När jag var på willys för att köpa makaroner fick jag se Eldorados snabbnudlar på en hylla. Var tvungen att köpa ett paket av rent nostalgiska skäl. Kokade dem till middagen idag, de smakade exakt som jag kom ihåg det. Nu var första gången på flera år jag åt det, men de första åren när jag flyttade hemifrån slank det ner en hel del sådana paket. Fortsätter det finnas i sortimentet kan det mycket väl hända att jag köper det fler gånger.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home