Sunday, August 06, 2023

Avlägset muller på ingång

Vilken fotbollsmatch i förmiddags ändå. Kändes när USA tryckte på i första halvlek som att det skulle ta en ände med förskräckelse, och när Sverige missade två i straffläggningen trodde jag det var kört. Men tydligen inte. Och så det jäkla avgörandet sedan. I sådana lägen är det ju bra att det finns målkameror så det inte blir massa diskussioner efteråt om den var inne eller inte. Så skönt att den där millimetern var på rätt sida för en gångs skull.

När Rapinoe sköt utanför förresten, visst känns det ändå som att USA där fick sin egen (light)version av när Seger så hjärtekrossande missade sin straff i OS-finalen? Det var inte lika mycket som stod på spel, och det var ju inte som att hon till skillnad från Seger hade chansen att med sin spark skjuta hem en titel som kronan på en lång karriär, men likväl sista VM-matchen för en ärrad veteran och chansen att mer eller mindre avgöra.

Känns som det kan bli en riktigt tuff kvartsfinal, men det är bara att hålla tummarna. Anfallsspelet skulle väl dock behöva upp ett snäpp jämfört med dagens match. Upplevde att Sverige hade svårt att skapa riktigt heta chanser och att ta sig in i straffområdet. Vi hade väl egentligen bara ett ordentligt avslut på mål under ordinarie tid. Lite märkligt ändå med tanke på vilka högst kompetenta anfallare som finns i truppen.


I övrigt har söndagen varit förhållandevis lugn. Hade tänkt se en film ikväll men det sket sig när det började åska. Det gav sig, men nu hörde jag precis ett avlägset muller så ska väl inte sitta här så värst länge. Hoppas det inte håller på hela natten, för det blir så svårt att sova då. Sägs ju dock att det ska bli riktigt oväder måndag-tisdag, men vi får hålla tummarna att det inte blir alltför illa.

Och ja, sista semesterkvällen. Det är vad det är. Kommer dock blir grymt mycket att göra de närmsta veckorna. Kort om tid tills augustitidningen ska vara färdigt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home