Saturday, October 14, 2023

Äntligen!

Bofors - Västervik 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Säsongens först seger. Äntligen. Så jäkla gött. Då slapp vi dessutom sätta nytt rekord för flest raka nollpoängare i säsongsinledningen. På det hela taget en väl genomförd match. Kändes som att BIK höll i taktpinnen större delen av matchen. Förvisso gör vi inte heller ikväll mer än två mål framåt (hittills har vi inte gjort fler än två mål i någon match den här säsongen), men den här gången höll vi tätt bakåt och då räcker det ju med två framåt. Men visst hade man önskat att det lossnat lite mer i målskyttet. Vi skjuter ändå 38 skott på mål, har ett gäng powerplay och lyckas inte heller göra mål när de plockar målvakten med nästan tre minuter kvar (även om det bara blev två minuter med öppen kasse eftersom en Västervikspelare fick hjärnsläpp och åkte på matchstraff för spark med knappa minuten kvar av matchen). Men nu blev det i alla fall tre poäng och det är ju huvudsaken, förhoppningsvis kan det få lite knutar att släppa. Och fortsätter man skapa lägen måste ju även målen börja trilla in till slut.

Positivt också att några spelare som hittills inte riktigt nått upp i nivå kändes betydligt piggare ikväll. Överhuvudtaget kändes energinivån och intensiteten bättre än i de inledande matcherna. Förhoppningsvis fortsätter det så. Betydligt bättre försvarsspel än mot exempelvis Östersund och Tingsryd också. Mer av det, och så att man får fart på målskytte och PP så ska det nog kunna bli ganska bra till slut, även fast vi lyckats sätta oss i ett läge som gör att vi har ett gäng poäng upp till säker mark och ännu fler upp till toppen.

Stark insats av Hellgren i målet också. Nu kändes han tillbaka i gammal gott slag efter att under inledningen inte riktigt nått upp till den nivå han hållit tidigare. Gjorde ett par riktigt vassa räddningar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home