Sunday, December 31, 2023

Den årliga, traditionsenliga, statistiken

Bara några timmar kvar av året, och helt traditionsenligt alltså dags för en smula statistik.

Förra året vid den här tiden hade denna blogg totalt 15 208 inlägg, i dag 15 547. Under året har jag alltså skrivit 339 inlägg - nio färre än i fjol - vilket ger ett snitt på 0,9288 per dag. Inga oceaner från förra årets 0,9534, men likväl en tydlig minskning.

Förra året nämndes att om jag höll samma snitt i år som förra året skulle bloggen vid det här läget innehålla 15 556 inlägg, och så långt ifrån blev det alltså inte. På ett liknande vis kommer jag om jag håller årets tempo publicera 340 inlägg nästa år (är ju skottår då), vilket i så fall ger en totalsumma på 15 887 inlägg. Återstår att se om det blir så.


Tittar man på årets läsning har jag läst 30 böcker i år. Ingen särskilt hög siffra, men det är vad det funnits tid till. En rejäl uppryckning från 2022:s pinsamt låga 19 utlästa böcker. Dock en bit ifrån målsättningen på minst 40. Men det får åter bli den siffra jag siktar på för 2024.


Och med det är det alltså dags att skifta fokus till nyårsfirandet. Blir ett väldigt, väldigt lugnt firande för min del i år. Mår betydligt mycket bättre än igår, känner mig så gott som helt friskt med undantag för kvardröjande ömhet i halsmandlarna. Kompisen jag skulle ha firat med var dock en smula nojig över att bli smittad och valde att stå över i år. Tror inte att jag smittar i och med att febern försvunnit, men som hypokondriskt lagd ett resonemang jag både förstår och kan sympatisera med.

Lite tråkigt att fira själv är klart, men det är som det är. Kommer käka samma mat som var planerat ändå (minus förrätten, för det som behövdes till den var slut på affären), och så får det väl bli lite musik eller film eller nåt framåt kvällningen. I och med att jag just varit sjuk kommer jag nog dock hålla det ganska nyktert, blir nog inte mycket mer än ett glas vin till maten. Så får det bli mestadels läsk resten av kvällen. Alkoholfritt mousserande har jag ju druckit vid tolvslaget i många år vid det här laget.

Så får vi väl ta en kväll med champagne och den för kvällen uteblivna förrätten någon annan gång.


Gott nytt år på er!

(för övrigt obegripligt att finländaren som slängde sig på svenskarnas fötter när de kom fria mot tom bur inte blev utvisad, domarskandal!)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home