Tuesday, April 09, 2024

Så var det över

Brynäs - Bofors 4-3 förl. (1-1, 1-0, 1-2, 1-0)

Så var säsongen över. Kanske inte helt oväntat, men likväl tråkigt. Hade varit fint att få en sista hemmamatch och kunna applådera laget för säsongen. Extra surt att förlora den här matchen när vi ändå tar ledningen med mindre än två minuter kvar men Brynäs lyckas få in en kvittering med bara 17-18 sekunder kvar av matchen. Så nära vara det att ta det till minst sex matcher. Sedan känns det väl symptomatiskt för en matchserie där det känns som vi haft domarna mot oss från start att Brynäs avgör i powerplay i förlängningen, i slutminuten av fjärde perioden dessutom.

Allt som allt får man väl säga att vi ändå gör en bra matchserie där vi även om det slutar 4-1 i matcher verkligen pressar Brynäs, och mycket väl hade kunnat vinna både en och två matcher till. Men det är spetsen och effektiviteten i avgörande lägen som avgör. Det och att vi åkt på närapå dubbelt så mycket utvisningar som dem. Men men, det är inget att älta nu. Nu är det över och man kan blicka både bakåt och framåt. Mot säsongen som gått, mot den som komma skall.

På många sätt har det här varit en rätt märkligt säsong. Den dåliga starten som vändes till att vi blev ett av seriens bästa lag efter jul, långa sviter av vinster och förluster som bytts mot varandra, 10-0 mot Almtuna, svepningen av SSK, helt utsålt två matcher i rad i semifinalen. Men inte bara för oss. Björklövens underpresterande överraskade, Västerås tokflopp ännu mer. Att Brynäs trots att de vinner serien med betydligt större marginal ändå inte känts lika dominanta och överlägsna som när HV var nere. Att Kalmar med det sena beskedet om uppflyttningen och den trupp de skrapade ihop inte bara klarade sig från att bli toksist utan tog sig åttondel. Och det har varit händelser och skeenden i enstaka matcher som känts udda, sådant man trots alla år på läktarna och alla hockeymatcher man sett kan säga att man aldrig sett förut. Tänker kanske främst på Östersundsspelaren som eget bevåg hoppade in från utvisningsbåset, men det har också varit en del märkliga mål, ett och annat förvånande resultat, och en hel del annat jag i skrivande stund inte riktigt kan dra mig till minnes. Utrymning pga brandlarm har förvisso hänt förut, men det hör ju inte direkt till vanligheterna.

Ska man se på säsongen för vår del så får betyget i slutändan bli väl godkänt. Den dåliga starten tynger oss genom egentligen hela säsongen (hade vi plockat mer normalt med poäng där hade vi varit uppe och bråkat om topp tre, nu blev vi sjua), men vi lyckades vända på det, prickade formen till rätt tillfälle och i slutspelet har vi gjort det riktigt bra. Det är bara att applådera. Och framförallt under slutspelet har man känt att det är drag kring hockeyn i stan igen. Fantastisk uppslutning och riktigt bra tryck från klacken. Det känns som vi börjat bygga upp något positivt att bära med oss in i nästa säsong.

Kommer någon av de närmsta dagarna göra en genomgång av truppen med lite tankar om varje spelare och funderingar om kommande lagbygge. Men den övergripande känslan är att jag hoppas på att man kan få kontinuitet i lagbygget. Några spelare kommer givetvis av det ena eller andra skälet behöva ersättas, men tycker vi under senare halvan visat att vi har ett väldigt bra lag så kan vi behålla majoriteten av truppen och ersätta de som lämnar med nyförvärv som spetsar till det ytterligare kan det bli riktigt, riktigt kul till vintern.

Ikväll tycker vi det suger att säsongen är över. Men det är inte utan att man redan nu börjar känna sig förväntansfull inför nästa säsong. Det blir en spännande silly season. När släpps säsongskorten?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home