Saturday, May 24, 2014

Fyndade

Följde med morsan och farsan på loppis i förmiddags. Kom därifrån med en bunt fina vinylsinglar. France Galls Ein bisschen Goethe, ein bisschen Bonaparte bland annat (det var nog dagens bästa fynd). Och ljudinspelningen från den första månlandningen. Plus en del annat gött. Kom även därifrån med Deckarmagasinet nummer 45 1939 (Stig Grubbs Oslo-bragd). Den ser jag mycket fram emot att läsa. Bara en sån sak som att ett kapitel "Den ödesdigra följesedeln" liksom, och att ett annat heter "Ett pinsamt intermezzo". Känns som en riktig höjdarhistoria. Ska bli väldigt spännande också att se vad själva bragden i titeln innebär.

Sen tittade jag på semifinalen i hockey-VM, och rasade så klart lite mot domaren. Herrejisses vad kass han var i sista perioden, har nog aldrig varit med om att en domare varit så enögd tidigare.

Strax efter hockeyn sen började det åska lite grann. Så då satte jag hörlurarna i öronen och passade på att läsa tidningen. Blev dock inte så himla mycket åska just här, skönt nog. Utan det kanske höll på en timme eller nåt (eller kanske lite mindre, svårt att säga riktigt när man har musik i lurarna, men jag satt väl och lyssnade på musik i typ en timme i alla fall). Sen gjorde jag mat, och har mest tagit det lugnt under kvällen.

En ska som slog mig här under kvällen förresten: I mitt zappande råkade jag bläddra förbi den där fotbollsfinalen precis när Real Madrid kvitterade på tilläggstid. Vad jag förstod hade Atletico då haft ledningen ganska länge, och att då tappa det sådär precis i slutet måste ju vara sjukt drygt (av Twitter tycker jag mig dessutom förstå att Real gjort mål i förlängningen?). Men det fick mig att fundera, varför i hela världen är fotbollen så himla emot att inför effektiv tid? Det vill säga att klockan stoppas vid avblåsningar, och sedan startas igen när spelet kommer igång igen. Då skulle man ju slippa det här med tilläggstid och kvitteringar som kommer efter att matchtiden egentligen är över. Det skulle ju liksom ta bort utrymmet för det godtycke som jag de få gånger jag tittar på fotboll upplever att antalet tilläggsminuter ofta innebär. Och så himla krångligt kan det ju inte vara att inför effektiv tid. Klarar man att starta klockan när domaren släpper pucken vid en tekning i hockey borde det ju inte vara särskilt svårt att starta klockan när bollen kommer i spel i fotboll (exempelvis vid ett inkast, en frispark, en hörna eller av vilket skäl det blir ett avbrott i spelet). Jag kan tycka att det är mer rättvist att man vet när matchen börjar exakt hur lång speltid det är, istället för att, som idag, ett lag som ligger under kan få massa extra minuter på sig för att göra mål. Om inte annat vore det ett enkelt sätt att förekomma att tankar om fusk och partiskhet från domaren dyker upp. Fast det är klart, att fotboll är en rövsport som är livrädda för att testa något nytt är ju ingen nyhet direkt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home