Wednesday, July 30, 2014

Motvilligt beslut

Här under kvällen fattade jag det motvilliga beslutet att helt traditionsvidrigt skippa grillandet på årets upplaga av min sommarfest som går av stapeln till helgen. I grund och botten fattades beslutet på grund av att vädret verkar bli lite opålitligt. En hel del pekar visserligen på att det blir bra väder, men någon prognos säger mulet, någon säger risk för skurar. Nu kan man tycka att en skur inte skulle göra så himla mycket, grillen kan ju stå ute och man kan gå ut och in och så vidare. Fast i och med att jag bor som jag gör blir en sådan lösning jäkligt bökig. Jag bor en halv trappa upp, och stället där man kan grilla ligger på baksidan av huset (från porten sett). Det innebär alltså att man måste gå ut och runt hela huset (eller runt hela huset och in om man ska åt andra hållet). Så ja, det finns vissa logistiska problem helt enkelt. Är inte direkt som när vi varit i mina föräldrars hus och det funnits en uteplats (eller två uteplatser om man ska vara noga) att använda. Eller som det var när jag bodde i Kalmar och hade en uteplats att vara på. Sen spelar en del andra små faktorer in också, men i huvudsak handlar det om att som jag bor nu blir det rätt krångligt med grillfest om man är fler än ett par stycken. Lägger man då till ett opålitligt väderläge blir det ännu lite mer komplicerat. Så allt sammantaget kände jag att det var bättre att ta det säkre före det osäkra och med tungt hjärta skippa grillningen. Men nästa år ska allt grillen göra comeback på sommarfesten.

Kommer istället göra så att alla chippar in, och så ser jag till att fixa till något annat trevligt att äta istället. Har en del idéer som jag tror kommer bli riktigt bra. Valde sätta en rätt låg summa per person för att ingen skulle tycka att det kändes för dyrt. Och visst, ska man vara supernoga kanske inte allt ryms exakt inom den budgetram jag satt upp såhär på pappret (det är en relativt tajt budget), men det var medvetet för att utmana mig själv lite grann. För att sätta min kreativitet på prov helt enkelt. Sen är det ju i mångt och mycket så att lagar man mat till många blir priset per portion ofta lägre än om man gör mat till en eller två. För ett salladshuvud kostar lika mycket oavsett om man gör sallad för en person eller fem personer.
Och ja, jag har dessutom en del av det som behövs hemma redan, och det jag redan har hemma tycker jag inte att jag behöver ta betalt för. Så jag ska nog klarat det. Det blir, som sagt, en kul utmaning.

I övrigt var jag nere hos morsan och farsan en liten sväng på eftermiddan. Hämtade min hink så jag kan torka och skura lite här innan jag får gäster. Det kan behövas. Särskilt i badrummet. Passade även på att boka tågbiljetter till Göteborg när jag ändå var där. Hittade biljetter både dit och hem på bra tider till förvånansvärt bra pris. Jag valde att boka sittplats åt båda hållen, och landade på ungefär 700 tur och retur. Det är ju klart överkomligt. Nu ska jag bara höra av mig till lite folk och se om det är någon jag känner som ska dit. Jag tycker visserligen det är rätt gött att vara på festival utan sällskap, men är det någon man inte sett på länge som ska dit kan det ju vara kul att ses om man ändå är på samma ställe. Sen är nog alla way out west-förberedelser klara för min del.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home