Friday, June 03, 2016

Riktigt varmt

Riktigt varm dag idag. Första gången den här säsongen svetten bokstavligt talat rann bara av att sitta på balkongen och läsa. Senare på eftermiddagen drog det in åska. Ett tag var det riktigt schizofrent då det var kolsvart och muller i fjärran åt ena hållet, men vände man huvudet åt andra hållet var det fortfarande strålande sol och strax under trettiogradersstrecket. Jag satt ändå kvar ute på balkongen tills solen gick i moln och åskan började mullra högre. Exakt hur länge och mycket det sedan åskade vet jag inte då jag stoppade hörlurar i öronen och lyssnade på musik, men i alla fall inte mer än en timme. Lyssnade igenom en platta som klockar in på 53-54 minuter och när den var slut hade åskan upphört. Det sken upp och jag satte mig på balkongen en liten stund till innan jag gick in och gjorde mat, och efter maten flyttade jag ut igen och satt där och läste en stund innan det började skymma en aning för mycket för att det skulle vara riktigt bekvämt att läsa i. Så det blev väl något av en heldag där ute, om än med vissa uppehåll.

Att Freddie Wadling är död är ju för övrigt förjävla trist. Jag brukar sällan reagera särskilt starkt på artisters bortgång, särskilt inte när de länge gjort ett allmänt skröpligt intryck, men just den nyheten gjorde mig märkligt vemodig. Han, eller i alla fall hans offentliga persona, var svår att inte gilla och bry sig om.
För ovanlighetens skull såg jag faktiskt fram emot att se honom i Så mycket bättre. Jag tittar aldrig på det annars, men just hans avsnitt hade jag nog inte kunnat motstå.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home