Friday, November 11, 2016

Oväntat stressig morgon

Var på arbetsförmedlingen. Hade tid klockan elva. Kliver upp nio för att ha lite marginal. Tar det ganska lugnt på morgonen. Käkar frukost, kolla igenom rubrikerna på text-tv. När jag slår på telefonen har klockan hunnit bli halv tio. Det plingar till av ett meddelande. Någon har pratat in något på telefonsvararen. Visar sig vara han jag skulle träffa på arbetsförmedlingen som ba "jag har gjort bort mig och råkat dubbelboka, har bokat in dig klockan tio istället". Tittar på klockan. Fem över halv. Det tar ungefär en halvtimme att gå dit. Antagligen lite längre nu när det är snö. Fick panikringa farmor och låna hennes bil. Då hann jag så precis att jag var på plats med ungefär en minuts marginal. Jävla tur att jag hade ställt klockan med lite marginal på morgonen. Och jävla tur att jag kunde låna farmors bil (och att hon bor så nära att jag bara behövda springa över och hämta den).

Själva mötet var väl sedan tämligen odramatiskt. Vi var ganska överens om att jag klarar mig på egen hand, jag fick lite tips om saker att kika på och vi bestämde att om det då fortfarande är aktuellt skulle vi boka in ett nytt möte framemot maj. Tror att det tog en kvart allt som allt. I slutändan var det ändå lite bra att mötet blev en timme tidigare, för då fick jag ju en timme till på mig att skriva. Eller det kanske jag inte fick i och för sig med tanke på att jag fick vänta med att diska tills jag kom tillbaka, och fick gå ut på en promenad istället för att gå fram och tillbaka till arbetsförmedlingen. Fast lite mer skrivtid fick jag nog i alla fall. Det kändes så.

Och ja, skrivandet gick bra idag också. Kanske inte riktigt samma kvalitet som de senaste dagarna, men det får jag väl fixa till i efterhand om jag tycker att det behövs. Huvudsaken just nu är att skriva på och få berättelsen i mål. Nu har jag passerat halvvägsmarkeringen, 25000 ord. Det firade jag med en skumtomte. Och ett glas vin när jag tyckte att jag hade skrivit färdigt för dagen.

För övrigt vidhåller jag att nya platsbanken är värdelös (och skvallra inte om att jag säger det här, men min arbetsförmedlare höll med, hen tyckte också att nya hemsidan var en katastrof).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home