Tuesday, December 20, 2016

Sådär argument

Som jag nämnde kort igår läste jag i lokaltidningen häromdagen om att en restaurang i stan hade ansökt om att få hålla öppet till tre på juldagen och på nyår men fått avslag. Detta eftersom polisen motsatte sig det längre öppethållandet. Detta av två skäl. För det första menade polisen att det skulle bli problem med personal för dem, det skulle bli övertid och de skulle behöva ta in extrafolk och så. Det argumentet kan jag på sätt och vis köpa, även om jag också tycker att det är upp till polisen att anpassa sig efter förutsättningarna och inte tvärtom. Har inte kommunen några synpunkter (vilket de så vitt jag förstått inte haft i det här fallet) så får polisen helt enkelt gilla läget och se till att lösa sin uppgift utifrån de förutsättningar som finns. Det andra skälet polisen anförde, som jag själv tycker är ett ganska dåligt argument, är att det skulle kunna leda till stök eftersom alla andra ställen stänger vid två och då skulle folk försöka komma in på trestället där det antagligen skulle vara fullt och det skulle kunna bli bråkigt och stökigt utanför. Visst, det kanske det kan bli, men jag har en skitbra lösning på det problemet. Låt alla ställen ha öppet till tre de två kvällarna. Det är inte svårare än så. Då blir alla nöjda och glada.

Sedan tycker jag att öppettiderna här i stan gott kunde förlängas generellt och att det alltid är tre som gäller, men det lär väl vara att hoppas på för mycket. Intressant dock att det inte var de ansvariga på kommunen som satte stopp den här gången. Det tyder ju ändå på att de skulle kunna vara öppna för tanken att förlänga öppettiderna.


Men Stockholm imorgon alltså. Ska bli spännande och intressant att se hur det går. Fast just nu har jag mest ångest över att klockan kommer ringa halv sex imorgon. Usch och fy, alldeles för tidigt att kliva upp egentligen. Tur att man inte behöver göra det varje dag.
Sedan är jag dock hemma i hyfsad tid. Blir det inga förseningar ska jag vara vid busstation vid 18. Så det blir en riktig snabbvisit. Men i och med att det bara är ett par dagar kvar till jul och man har en del annat att stå i och sådär tyckte jag det kunde vara skönt om det inte blev sent. Även om jag trivs rätt bra med att flanera omkring där uppe blir det lätt lite segt att ha jättemånga timmar att slå ihjäl när man stigit upp tidigt. Då kan 2-3 timmars fri tid bli ganska lagom. Tillräckligt för att hinna ta en runda och eventuellt hitta någon av de sista julklapparna, få något i magen och tja, bara flanera en liten stund. Men inte så mycket att det hinner bli segt.

På återhörande om sisådär ett dygn. Då vet vi hur såväl resan som intervjun gått. Håll tummarna för mig!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home