Saturday, December 22, 2018

Den senaste tiden

Var ute en sväng igår. Typ skålade in julen kan man väl säga. Klart trivsamt. Innan det var det lite smörgåstårta och inledande av julfirande hos farmor. Detta med anledning av att gbg-avdelningen av släkten inte kommer vara här i stan över jul i år. Det var väl också ganska trevligt.

Idag har jag på det stora hela tagit det förhållandevis lugnt. Inte på grund av dagen efter-symptom, det blev aldrig så pass nivå igår att sådana symptom skulle uppträda, utan för att det varit en lugn dag. Dock har jag nu förflyttat mig ner till morsan och farsans lilla radhus. Brukar ju alltid bo här några dagar just över jul, och det passar bra att ta sig neråt just 22:e för att kunna kliva upp och klä granen under morgonen den 23:e i enlighet med de traditioner jag redogjorde för härom dagen.
Blev för övrigt en smula trött på familjen här under kvällen. För när jag kom hit stod mat på bordet och jag slevade i mig en hyfsat rejäl portion pasta och sås. Så långt allt väl. Sedan framemot tidiga kvällen började det komma på tal om att köpa pizza till middag. Men alltså, jag hade ju redan ätit så jag var måttligt sugen på att dessutom trycka i mig en pizza. De kunde ju faktiskt kläckt ur sig det där med pizza lite tidigare så hade jag kunnat ta typ en macka eller nåt istället för att äta mat på dagen. Fast egentligen är jag nog mest uppbragt över det flagranta brottet mot alla traditioner. Pizza ska ju enligt traditionen ätas först imorgon.

Hur som helst. Dagen före julafton imorgon. Granen ska kläs, tomtarna ska ställas fram, jag ska fixa en julklapp till farmor, och frampå kvällen blir det Bingolottos uppesittarkväll och en skinksmörgås. Såg att Little Jinder skulle vara med i år. Då finns ju hopp för att programmet för ovanlighetens skull blir i alla fall en smula uthärdligt, och att vi får något som skaver i all smetighet.

Förresten gick veckans På spåret klart mycket bättre än vad det gjorde förra veckan när jag tittade ikapp det i förmiddags. Landade på 48 poäng, men hade spräckt 50-vallen om jag svarat det jag tänkte men sedan inte kunde bestämma mig för på en fråga. Det sistnämnda grämer mig en smula.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home