Thursday, December 27, 2018

Julen i efterhand

Så, några ord om julfirandet. Ska inte bli långrandig utan försöker hålla det ganska kort.

Julen var trevlig. Farmor kom ner på julafton och vi firade med julmat, Kalle Anka, julklappsutdelning. Det ett julfirande brukar innehålla. I år hade vi så att alla fick en julklapp var. Som tidigare nämnt köpte jag en ljusslinga till farmor. Själv fick jag ett paket som innehöll ett par strumpor, en burk makrill i tomatsås och en plånbok. Det var plånboken som var den "riktiga" julklappen. Strumporna fick jag lite som bonus och makrillburken var mest för att få lite tyngd i paketet. En fin plånbok. Läder. Kommer kanske inte använda den varje dag, jag trivs rätt bra med min gamla, men väl i sammanhang där det kanske inte är skitkul att dra fram en färgglad, småsliten nylonplånbok från typ mitten av 90-talet. Spelades också julklappsspel men det fungerar inte riktigt för mig så där valde jag att stå utanför spelet och istället sköta tidtagningen samt flinka in en del kommentarer under spelets gång (och så gav jag farmor ett par strategiska tips för att hon till sist skulle få med sig den grej hon uppenbart ville ha). Farmor verkade för övrigt tycka att det var en kil jul för när jag skjutsade hem henne droppade hon den omedelbart klassiska repliken "Det här var så roligt att jag alldeles glömde bort att deppa". Lite härligt ändå.
Kvällen avslutades sedan med sällskapsspel och allmänt familjeumgänge.

Juldagen blev det utgång. Hamnade på Gastro. Trevlig kväll, stundtals småsuddiga minnesbilder. Inte jättemycket bekanta för att vara juldag men sprang på ett par stycken. Varav en som jag träffar kanske en gång om året eller så, så det var kul. Fick för övrigt dm från henne att hon vinkat åt mig på stan idag. Fick ursäkta att jag inte vinkat tillbaka med att jag hade lite bråttom och är allmänt socialt awkward. Så kan det gå när man hör till dem som typ får panik av att oväntat möte bekanta på stan. Hur som helst. Juldagskvällen fortsatte med efterfest hos en kompis till min syster och slutade sedan med taxifärd bort till mina kvarter där vi släppte av en annan av min systers kompisar och sedan promenerade ner till föräldrarna (där jag ju sovit över julen). Klockan var väl sådär strax efter halv sju när jag kom i säng. Så ska det fan vara ibland.
Sedan var jag grymt trött igår, och dagen efter-huvudvärken var inte att leka med. Men det får det vara värt. Jag brottade ju i alla fall inte omkull någon i år...

Är faktiskt fortfarande kvar hos morsan och farsan men ska flytta hem imorgon. Ska bli skönt att få sova i sin egen säng och att få rå sig själv, återgå till vardagen liksom, men visst kan jag inte neka till att det också är/har varit rätt skönt att slippa bry sig om sådant som matlagning och disk och allt vad det är.

Sammanfattningsvis har julen varit fin och trevlig. Himla fint att vi faktiskt fick en vit och kall jul i år. Snögnistret där på förmiddagen på julafton var ju snudd på magiskt.

Idag har jag för övrigt nyårshandlat på systemet. En flaska alkoholfritt mousserande. Resten har jag redan hemma. De senaste åren har jag ju druckit alkoholfritt vid tolvslaget för att slippa bli sådär galet full (kanske framförallt bakfull) som man tenderar bli när man först hävt i sig under kvällen och sedan toppar med att dra i sig en flaska bubbel. Det har faktiskt varit en ganska bra strategi. Särskilt dagen efter. Så det kan jag rekommendera för de som är trötta på att vara bakiszombies på nyårsdagen. Senaste 2-3 åren har jag rentav gjort det till tradition att i min relativa fräschhet stoppa hörlurarna i öronen, slå på den traditionsenliga nyårsskivan och ge mig ut på promenad inte alltför sent under nyårsdagen. Brukar vara rätt lugnt på gatorna då.
Nyårsskivan ja. Måste ta tag i både den och årslistan på allvar här under helgen. Har börjat lite lätt, men ännu återstår en hel del innan det är komplett.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home