Friday, June 07, 2019

Slapp åska!

Var prat om att det kunde bli en del åska idag. Fronten lade sig dock en bit öster om oss, så utöver ett par hyfsat avlägsna muller på seneftermiddagen slapp vi trevligt nog blixtar och dunder. Det var inte med stor marginal, det syntes tydliga åskmoln när jag var ute på promenad och det kom säkert en del längs Örebrovägen, men det räckte och det får man vara glad för. Blev dock en del kollar på radarbilderna under dagen för att för se hur det såg ut.

Och Pantern gick i konkurs. Det var väl inte jätteförvånande, men likväl tråkigt. Framförallt såklart för de som spelat i ungdomslag och på olika sätt varit engagerade i föreningen. Faller ett tungt ansvar på de som spelat med pengar som inte funnits och försökt fylla en alldeles för stor kostym. Det är väl hur som helst för väl att de inte beviljades den där elitlicensen och att det här hade hänt mitt under säsongen istället.

På tal om hockey glömde jag ju alldeles igår att kommentera BIK:s värvning av Ahl. Kul att han är tillbaka, gillade honom senast han var här och jag tror han kan bidra fint i vinter. Dock lite förvånad när jag såg nyheten då det känns som att en center för förstakedjan som ersättare för Franzén borde stå överst på prioriteringslistan. Fast som det låtit från Fröberg i intervjuer verkar det väl i och för sig inte helt omöjligt att det trillar in en center också. Som det är nu tycker jag vi saknar en förstecenter. Visst bör Eklind ta ytterligare kliv och visst känns Wennlund spännande, men det är också spelare som är första- eller andraårsseniorer. När Franzén kom hit var han som Fröberg säger inte fullt ut den spelare han var i slutet av säsongen, men han hade ändå varit senior i ett par år och under ett par säsongen spelat hyfsat kontinuerligt i SHL. Så ja, jag skulle vilja ha in en center för en topplina som kan gå in och leverera från mer eller mindre dag ett. Det kostar såklart en inte oansenlig slant, men den lön Franzén skulle fått plus pengarna Oskarshamn fick punga upp när de plockade honom borde räcka en hygglig bit åtminstone. Men jaja, vi får väl se vad som händer. Ska bli roligt att få se Ahl i BIK-tröjan igen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home