Thursday, October 15, 2020

Mer deadlinestress än planerat

När jag vaknade i morse verkade det som att det skulle kunna bli en förhållandevis lugn dag för att vara dagen före deadline. Som att jag skulle kunna jobba undan det jag hade att göra idag under förmiddagen och sedan kanske inte direkt ta det lugnt men låta det tuffa på i maklig takt. Det skulle dock visa sig bli felaktigt. Trillade såklart in ett par sistaminutsuppdrag framåt eftermiddan, så det var ju bara att skjuta tankarna på en relativt lugn eftermiddag åt sidan. Det är så yrket är, men blev lite av en bummer när jag ändå ansträngt mig för att planera arbetet de senaste veckorna på ett sådant sätt att jag inte skulle behöva tokstressa de sista dagarna. Men tur ändå att jag lyckats hålla planeringen, för hade jag haft massa annat hängande och sedan fått de här sista minuten-uppdragen adderade till det, då hade det kört ihop sig en del.

De uppdrag som trillade in idag är egentligen inte särskilt stora, men ett av dem tar ändå rätt mycket tid i anspråk då det handlar om ett ämne jag kan i princip noll om och alltså måste läsa in mig på. Research tar tid, och den typen av texter går generellt också lite trögare att skriva. Men har fått ihop en grund i alla fall, så får jag finslipa den under morgondagen och hoppas att det åtminstone inte är helt värdelöst.

Uppenbar risk att jag kommer vara helt jävla slut när sista texten är lämnad imorgon eftermiddag. Fast då har jag ju åtminstone gjort mig förtjänt av den traditionsenliga deadlinepunschen. Alltid något.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home