Monday, January 24, 2022

Gottepåse

Lugn och vanlig söndag. Haft det rätt chill.

När jag nu lyssnat mer på Mentor känns den mer och mer som en present till fansen, och som lite av en återgång till någon sorts rötter. När hon i ett par låtar sjunger på ett sätt hon inte riktigt gjort sedan de tidiga skivorna, i en annan uttryckligen refererar till en tidigare låt, i flera bjuder på ett sound som påminner om en uppdaterad version av de första plattornas sound och adderar ett sväng man kanske saknat på de senare skivorna blir det som en gottepåse för oss långtida fans där vi kan hitta den ena karamellen efter den andra. Det utan att det blir en uppradning av referenser, utan att det gränsar till pastischer på sig själv eller blir en nostalgitripp. Det är jävlig bra låtar på ett jävligt bra album med en artist som blickar bakåt för att kliva framåt, som har modet att 17 år in i karriären har modet att fortsätta variera sig och hitta nya vägar. Jag älskar det. Om den spontana känslan efter första genomlyssningen var att Mentor är hennes bästa sedan Facit vågar jag nu så fast att det är det. En av årets skivor redan nu. Och det finns låtar på den som hör till det bästa hon skrivit, vilket inte vill säga lite.

Fick ett okaraktäristiskt infall ikväll och tittade på en så kallad superhjältefilm. Den var inget vidare. Ska av artighetsskäl inte nämna vilken film det var.

Lätt späckad inledning på den kommande veckan. Klipptid imorgon, sedan både tvättstuga och tredje dosen på tisdag. Därtill matinéer man är sugen på både måndag och tisdag. Så det blir fullt upp.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home