Saturday, January 15, 2022

Lördagsjobb, sedan en öl

Var iväg på ett jobb idag, lördag till trots. Var väl inte jättesugen på förhand men det gick fint och jag tror det kommer bli bra i tidningen. Det här jobbet är ju så att ibland kommer tillfällen då man får jobba på vad som i andra branscher kallas obekväm arbetstid för att det är då de man ska prata med har möjlighet. Och jobbar man med nyheter, som ju vi i och för sig sällan gör då vi inte riktigt är den typen av publikation, sker ju nyhetshändelser sällan med hänsyn till kontorstid för journalister.

Därefter har jag mest tagit det lugnt. Druckit en supergod och en god men inte riktigt lika god som den första julöl. Upptäckte sedan av en slump att det tydligen arrangeras en julölsfestival i Belgien varje år. De belgiska julöl jag druckit hör helt klart till de mest intressanta jag provat, så bara pandemi och allt är över måste jag nog åka dit någon gång. Det kunde vara spännande.

Hockey igen imorgon. Tätt med hemmamatcher den här veckan. Sedan får vi se hur det blir med att gå på hockey framöver när restriktionerna om max 500 åskådare träder i kraft. Är väl troligt att man inte kommer kunna gå på varje hemmamatch så länge de reglerna gäller. Har varit omkring tusen personer per match nu sedan det blev enbart sittplats, och jag skulle gissa att en majoritet av dem har säsongskort. Är det så är det alltså matematiskt omöjligt att alla säsongskortsinnehavare kommer kunna gå på alla matcher. En rimlig gissning är väl att man kommer missa kanske var tredje match eller så, kanske till och med varannan. Nåväl, det får visa sig.

När jag åkte hem från Kristinehamn idag hände förresten någon otroligt. Jag blev upphunnen av en Audi som faktiskt körde helt rimligt. Jösses alltså. Undrens tid är inte förbi. Ordningen återställdes dock av BMW:n som kom och blåste förbi i sådär 130-140. Han kände väl att de tyska premiumbilarnas rykte behövde upprätthållas. Skämt åsido, en bra dag på vägarna idag. Långt ifrån tomt, men färre lastbilar och långtradare än det brukar vara när jag åker den där vägen. Och utöver nämnda BMW ingen som betedde sig komplett idiotiskt med våghalsiga omkörningar och allt vad det brukar kunna vara.

Snart har helgen vecka 2 tagit slut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home