Friday, January 14, 2022

Kul och gött!

Bofors - Mora 5-2 (3-1, 0-1, 2-0)

Bra första period, sämre andra, helt okej tredje. Seger och tre poäng, gött. Ska väl erkännas att BIK hade lite flyt och marginalerna med sig, trots i alla fall tre eller fyra ramträffar. Det viktiga fjärde målet gjordes från bakom målet, en inslängd puck som tog på målvaktens klubba och in mellan benen. Vid en Morautvisning med 5-6 minuter kvar var det någon i deras bås som inte kunde hålla käften och åkte ut för abuse, varpå vi istället fick spela fem mot tre och gjorde mål där. Sedan hade Mora en puck inne när de hade plockat målvakten med drygt tre minuter kvar, men det dömdes bort efter att situationsrummet begärt videogranskning och det visat sig att målvakten var hindrad av spelare i målgården. Så en överlag stabil och bra match, men hade marginalerna gått åt andra hållet hade det kunnat bli en betydligt större rysare än vad slutresultatet antyder. Men riktigt skön seger. Gött också att PP funkade riktigt bra ikväll. Fyra av målen i den spelformen.

Det enda som oroar en smula är att man verka ha så svårt att göra mål när motståndarna tar ut målvakten. Man spelade så rätt länge mot HV häromdagen, och ikväll tog Mora ut målvakten med mer än tre minuter kvar. Ändå har man inte lyckats få in en puck i öppen kasse någon av matcherna. Nu spelar ju inte det någon större roll när man ändå vinner, men där kanske man kan skruva på något för att bli ännu bättre.

Sedan blev glädjen över hockeyn klart grumlad av att jag presterade säsongens klart sämsta resultat i På spåret, och förlorade för första gången på två år. En ynka poäng. Fy fan. Hade det bara varit ett rimligare resmål på andra resan hade jag vunnit. Skyller även på att Luuk gav extraledtråden om att godiset de efterfrågade hade gett namn åt en roman. Fattar inte varför de ska hålla på med sådant så ofta. Ställ frågan och låt det räcka så, annars bör ledtråden finnas med i själva frågan och inte läggas till efteråt.