Thursday, May 25, 2023

Praktdunderfiasko

Att åka ut i kvartsfinal är i sig inget fiasko, men att göra det mot Lettland är ett riktigt dunderfiasko. Man kan prata hur mycket man vill om spelövertag och skjutna skott och skapade chanser, men vi ska vara ärliga med att Sverige gjorde en dålig match. Man hade mycket puck och tillbringade mycket tid i anfallszon men kom sällan till några riktigt vassa lägen, hade alldeles för lite trafik framför målet, spelade runt alldeles för mycket, hade för lågt tempo, dåligt PP. Därtill rätt dåligt försvarsspel på målen. Det fanns ingen spets, ingen riktig skärpa. Lettlands målvakt var bra men sattes inte heller på några jätteprov. Var inte många gånger han fick avslut med skymning mot sig.

Sedan skulle jag vilja påstå att skulden för det här fiaskot faller tungt på de på förbundet som lyckades fucka upp att få med Elias Pettersson och William Nylander i laget. Där hade vi haft offensiv spets som hade kunnat göra rejäl skillnad i inte bara den här matchen utan i hela turneringen. Överhuvudtaget har väl lagbygget känts lite smådassigt. Med något enstaka undantag har NHL-förstärkningarna i huvudsak varit tredje- och fjärdelinaspelare där borta, någon rentav mestadels i farmarlaget under säsongen. Men med det sagt ska man givetvis slå Lettland ändå. Om vi så ställde upp med juniorlandslaget borde vi slå dem. Det är inget Vitrysslandsfiasko, men väl god tvåa på listan.

För övrigt, kändes inte Lettlands tredje mål som gränsfall till målvaktsinterference?


För att byta ämne helt har det varit full fart med jobb idag också. Nu har jag en liten grej kvar imorgon bitti (som dock kräver hemskt tidig klockringning), sedan är det färdigt för det här numret. På något vis fick vi ihop det den här gången också. Lär definitivt bli en punsch när allt är lämnat och klart, eller ja framemot kvällen åtminstone för går allt enligt plan bör jag vara färdig senast vid tio imorgon bitti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home