Wednesday, August 06, 2014

Bilkörarkväll

Idag har jag varit ute och kört en 20 år gammal Volvo i flera mil. Det var nämligen som så att när jag åker ner på Way Out West ska jag låna min farbror lägenhet. Då behöver jag ju så klart ha en nyckel dit. Och eftersom han skulle komma upp hit till trakterna för att åka ut till Kväggen idag gjorde vi upp att jag skulle låna farmors bil och skjutsa dit honom och då få nyckeln. Därav den gamla Volvon. Så jag körde in till Kristinehamn och hämtade upp honom vid tågstationen strax före sju för att skjutsa ut honom till stugan. På vägen stannade vi vid Maxi i Kristinehamn för att han skulle in och handla. Jag väntade i bilen under tiden och höll hans hund sällskap. Jag fick vänta länge. Och medan jag väntade blev jag allt mer stressad eftersom jag ville hinna hem till nio för att se sista avsnittet av 24. Men tiden gick. När klockan var tjugo över åtta och jag hade väntat i en och en halv timme ringde jag föräldrarna och bad dem spela in 24 åt mig. För vid det laget visste jag att jag ändå inte skulle hinna hem för att se det (fördel med att bo i samma stad som sina föräldrar antar jag). När jag var i det samtalet dök min farbror till sist upp i dörren till affären. En och en halv timme tog det ungefär att handla. Nu handlade han visserligen rätt mycket, fem välfyllda kassar, men ändå. En och en halv timme är ju ett jättelångt besök på mataffären. Fast nu spelade det ju ingen större roll i och med att morsan och farsan spelade in 24 åt mig. Men ja, jag hann bli lite jäktad medan jag satt där på parkeringen och väntade.

När jag hade släppt av min farbror i Kväggen åkte jag ner till föräldrarna på en gång. Eftersom jag ändå tänkte åka dit och hämta upp videobandet när 24 var slut tyckte jag inte det var någon större idé att åka hem emellan. Så jag såg slutet av Morden i Midsomer där, och sen åkte jag hem och tittade på 24. Farmors bil kom vi överens om att jag ska lämna imorgon morgon/förmiddag när jag beger mig ner till busstationen.

Att jag ska till busstationen, eller busstation som det heter här i stan, imorgon beror naturligtvis på att jag imorgon beger mig till Göteborg för årets besök på Way Out West. Det ska bli kul. Precis som förra året kommer jag jobba som funktionär/volontär i år också. Dock med lite andra uppgifter i år än förra året. Catering kommer jag jobba med i år. Kan ju bli kul att prova något nytt. Jobbar torsdag-fredag, så ingen risk alltså att jag missar Annika Norlin på lördag. Det enda som oroar lite grann är hemresan efter arbetspasset på torsdag. Mitt pass slutar 01, och då måste jag hinna med en buss som går kvart över ett. Missar jag den bussen kommer jag liksom inte vara hemma (eller ja, där jag bor under festivalen alltså) förrän vid kvart över fyra, halv fem. Och det skulle ju kännas sådär med tanke på att jag börjar redan klockan tio på fredag. Fast jag tror att det löser sig. Det brukar det ju göra.

Fast överhuvudtaget verkar Västtrafik faktiskt ha ställt till det för sig så att de riskerar att få en del skit i samband med festivalen. Har tittat lite på tidtabeller och så vidare nu för att få lite grepp om hur transportmöjligheterna ser ut, och framförallt under torsdagen (och för all del även på onsdagskvällen, även om det egentligen inte är en av festivaldagarna) ser det ut att kunna knöla till sig en del när folk vill hem och så. Fast den kritiken kan vi ju ta då ifall det verkligen blir så. Men risken finns.

Hur som helst så ska det bli jäkligt roligt med lite festival. Under förmiddagen imorrn får jag nog faktiskt ta och höra av mig till lite fölk och se om de ska dit i år. För i så fall vore det ju kul att ses.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home