Saturday, August 02, 2014

Partytajm

Fest ikväll alltså. Det ska bli skoj, trots att mitt horoskop för dagen illavarslande nog säger att jag inte alls kommer trivas i större sällskap och kommer känna mig jagad om jag går på fest. Fast strängt taget ska jag ju i och för sig inte gå på fest, jag ska ju ha fest.

Som jag nämnde häromdan blev det så i år att jag fixar mat istället för att det blir grillning. Så jag ahr stått här under mer eller mindre hela eftermiddagen och lagat mat. Det tar sin tid när man ska göra mat till uppemot tio personer. Tycker visserligen att den typen av matlagning är rätt kul, men när man var mitt uppe i det och det var varmt och man var svettig och dann kändes det väl inte som någon briljant idé kanske. Men nu är maten förberedd och klar i kylen och ska bara in i ugnen några minuter, men det är ju dumt att ställa in det där innan gästerna kommit. Då hade det ju bara blivit överkokt eller stått och blivit kallt innan det var dags att äta. Vad det blir? En variant på rullader med en egenkomponerad fyllning, och till det en potatissallad som visserligen utgår från ett recept men som jag gjort en del ändringar i efter eget huvud. Tror att det kommer bli smarrigt. Hoppas det blir uppskattat.

Men nåväl, nu ska jag nog ta tag i de sista förberedelserna innan folk börjar droppa in. Runt 18-19ish är det sagt, så det är ju inte så himla länge kvar. På återhörande under morgondagen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home