Monday, August 04, 2014

Dekadens

Det blev en rolig kväll igår. Riktigt bra stämning, skönt tjöt och bra musik. Dock slutade kvällen på ett klart otippat sätt. När vi hade som roligast stod ordföranden för bostadsrättsföreningen plötsligt nedanför balkongen och tyckte vi var för högljudda för sent och att det skulle rapporteras en störning. Jag bad naturligtvis om ursäkt för om vi låtit för mycket. Men kände i ärlighetens namn att det var en liten överreaktion från hans sida att börja prata om rapporter och anmälningar och vad det nu var. Tyckte han att vi var för högljudda kunde han ju gott ha ringt på dörren och bett oss dämpa oss en smula. Sen riktigt varför han ställde sig nedanför balkongen och tog upp sitt ärende förstår jag inte riktigt, med tanke på att vi bor i samma uppgång hade det ju varit klart smidigare att ringa på min dörr istället. Hur som helst kom vi fram till att vi skulle mötas i trapphuset istället. Lättare att diskutera ansikte mot ansikte än från balkongen. Så vi möttes upp utanför min dörr och stod där och diskuterade lite kring det hela och sådär. Och för att göra en lång historia kort slutade det med att vi bjöd in honom på ett glas vin. Sen satt han här inne och tjötade och drack vin ett tag. Visade sig att han var riktigt trevlig bara man blev lite bekant med honom. Sen vet jag inte exakt hur det gick till, men på något sätt slutade det med att han och jag gick ner till puben och tog en pilsner. Det hade man ju inte riktigt räknat med när kvällen började. Men alltid bra att etablera god kontakt med de som styr, och hela störningshistorien känns som att den är utagerad i och med händelseutvecklingen.

En annan grej som man inte riktigt hade räknat med när kvällen började var vad som hände efter pubbesöket. Kom i samslang med någon lirare vid stängning, och det slutade med att vi drog hem till mig för någon sorts efterfest. Så satt här tjötade med honom en liten stund, men sen blev jag trött och höll på att däcka så då fick efterfesten vara över. Sen somnade jag på köksgolvet. Där vaknade jag imorse, och förflyttade mig sedan till sängen. Där jag blev kvar till typ halv tre-tiden eller något sånt. Så det blev en lång, rolig och dekadent kväll.

Dagen idag har dock inte varit lika rolig. Inte bara för att jag hade en himla massa städning och disk att ta tag i, utan framförallt för att jag var rejält bakis och sinnessjukt trött. Blir ju lätt så efter de fester där spritflaskorna plockas fram, och när kvällen fortsätter längre än man hade tänkt. Såhär med dagens mående i åtanke är det väl tveksamt om det där pubbesöket (och den efterföljande efterfesten) verkligen var en särskilt bra idé. Hade varit betydligt mer pigg och kry idag om kvällen slutat tidigare än vad den gjorde. Börjar väl bli för gammal för den sortens kvällar eller nåt, jag har ju bara lite mer än ett år kvar till 30 (ångest!).

Maten? Det blev väldigt bra måste jag säga. Tror att det var uppskattat även av resten av gossarna och töserna. Så det är nog en rätt som kommer att göras fler gången.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home