Saturday, August 02, 2014

Frisörbesök och annat

Var hos frisören i förmiddags. Om det finns inte mycket att säga mer än att det väl gick bra. Helt ok resultat, om än inte helt i klass med hur det brukade blir när jag besökte frisör/barberare i Kalmar. När jag satt hos frisören såg det strålande ut, men när jag kom hem och kunde närstudera resultatet slog det mig att jag nog borde ha tagit lite mer i nacken. Jag vill liksom försöka komma bort ifrån den hängande, spikraka känslan i nacken, och att det liksom blir lite som en rätt skarp vinkel bakom örat. Typ lite hockeyfrillekänsla utan att vara hockeyfrilla om ni förstår vad jag menar. Men så brukar det ofta bli. Speciellt nu sedan jag flyttade hit. Jag säger varje gång att de ska ta betydligt mer i nacken än i luggen, men antagligen missförstår de mig eller nåt för flera av de senaste gångerna har det ändå blivit lite för långt och/eller fel känsla i nacken. Det är synd, för i övrigt ser det bra ut. Och synd att jag aldrig märker det förrän efter att jag kommit hem, för då är det ju för sent att göra något åt det. Fast det är väl kanske att när man sitter hos frisören är man så van vid längden på håret som klipps av att det känns lite kortare än vad det egentligen är när man ser resultatet första gången. Eller nåt.

I slutet av min tid i Kalmar däremot, då var jag svinnöjd med resultaten av frisörbesöken. Då hade jag ju gått på samma salong rätt länge, och var där jämförelsevis ofta i och med att jag gjorde skägget där också. Så där formades frisyren över tid, och i och med att frekvensen på besöken ökade blev längden också lite kortare för varje gång. Och till sist landade det i något som var riktigt riktigt bra. Exakt rätt form, rätt längd och så vidare. Sen flyttade jag hit, och då dröjde det rätt länge innan jag besökte en frisör igen. Vilket så klart fick till följd att håret hann växa ut en hel del och liksom tappa den riktigt bra formen och känslan. Och när jag då sa att det skulle kortas av så utgick nog frisörerna här mer från hur håret såg ut när det var utväxt. Då blev det liksom lite mer formlöst, lite mer medelålders, lite längre i nacken. Tyvärr. Men jag får väl således kanske skylla mig lite själv som väntade lite för länge med att gå till frisören här i stan.
Sen tror jag i ärlighetens namn att de frisörer jag besöker här kan vara något mindre skickliga än de jag hade i Kalmar. Inte på att klippa hår, men på att forma en frisyr och att använda olika tekniker. Lite sämre öga kanske man kan kalla det. Eller kanske sämre känsla för frisyrens känsla. En klippning här går fortare och är billigare, men det är å andra sidan färre moment och kanske inte samma omsorg om detaljer.
Nu låter det som att jag gnäller något förjäkligt, men det är menat mer som lite allmänna spekulationer än gnäll. Resultatet idag är ju som sagt helt okej, och bortsett från någon centimeter i nacken är jag absolut nöjd.

Har dock haft annat än frisörbesök för mig idag. Ägnade eftermiddagen åt att städa badrummet exempelvis. Eftersom jag ska ha fest imorrn kände jag att det behövdes. Det var lite bökigare än jag hade räknat med faktiskt. Eftersom badrummet är rätt litet var det liksom svårt att få plats ordentligt. Men det gick bra till slut. Fast det blev jäkligt varmt och svettigt. Var så svettig om händerna att jag knappt fick av mig diskhandskarna efteråt. Från början hade jag tänkt städa köket också, men när jag var färdig med badrummet var jag så svettig och trött att jag sket i det. Får se om jag hinner det imorrn, annars får det vara en och annan fläck på spisen.

Under tidiga kvällen hade jag inget särskilt för mig så då passade jag på att gå och titta på Bofors officiella ispremiär. Det var lite småtrevligt. Även om det kändes lite märkligt att gå in i en ishall och titta på en lattjobetonad hockeyträning (inklusive spelarpresentationer och intervjuer) vid den här tiden på året.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home