Monday, June 19, 2023

Älgiaktagelse

Var uppe tidigt imorse för att åka iväg på jobb. Det gick fint. I morgon ska jag upp ännu tidigare för då har jag tvättstugan. På förhand ser annars morgondagen ut att bli den mest späckade den här veckan. Utöver tvätten har jag ett jobb jag ska iväg på inbokat, och sedan ser det ut att bli en telefongrej också. Om min plan för veckan gått helt prickfritt skulle morgondagen bli den sista intervju- och skrivdagen före midsommar, men nu verkar det som att en grej jag hade hoppats kunna få gjort idag inte blir av förrän på onsdag. Lite synd, för det innebär sannolikt att jag kommer behöva göra lite mer än jag tänkt på torsdag, men det får vara som det är med den saken. Rent formellt är det ju faktiskt en helt vanlig arbetsdag då.

Fick för mig att glo på en gammal Hasseåtage-revy under kvällen. Dessförinnan hade jag gått ut en sväng eftersom jag inte hann ta en tillräckligt lång promenad under dagen.

På vägen mot Örebro imorse stod en bil i diket med varningsblinkers igång längs vägen. På ett ställe där det är en rätt stark prestation att lyckas köra av vägen. Kan undras vad som hänt där. På vägen hem stod en älg alldeles intill vägen. En tjur, med hornen ännu i sådan där hud som de täcks av när de växer. Med baken mot vägen och på väg därifrån som tur var, hade antagligen korsat den bara en liten stund tidigare. Så där var det ju skönt att man inte kom fortare och tidigare än man gjorde. Har nog aldrig sett en levande älg på så nära håll förut. En bra påminnelse om att man ska hålla hastigheten och hålla ögonen öppna när man är ute och kör på landsvägen.

Ska försöka gå och lägga mig lite tidigt ikväll. Det kan behövas när det blir ett par tidiga morgnar i rad.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home